متخصص طب سنتی: داروی گیاهی را خودسرانه نخورید

درمان بیماری‌های مختلف از طریق دو علم پزشکی یعنی طب مدرن و طب سنتی صورت می‌گیرد؛ البته به اذعان همه متخصصان دانشگاهی طب سنتی، این طب به‌عنوان یک طب مکمل مطرح است و می‌تواند کامل‌کننده روند درمانی بیماران مختلف باشد.

طب سنتی بر اهمیت و توجه ویژه به اصلاح سبک زندگی تأکید دارد و همواره بنای این طب بر اصلاح‌سازی و بازنگری در شیوه تغذیه، خواب و بیداری و... پایه‌گذاری شده است.

در جامعه نیز روزبه‌روز اقبال مردم به استفاده از طب سنتی یا همان طب ایرانی بیشتر می‌شود اما آنچه که این طب را با مشکل مواجه ساخته و اعتبار علمی آن را زیر سؤال می‌برد جماعت بدون دانش و علم دانشگاهی هستند که بر پایه صرفاً تجربه و رایج بودن روش درمان و بدون هیچ پشتوانه علمی و تحقیقاتی برای بیماران مختلف نسخه می‌نویسند.

فضای مجازی یکی از مکان‌هایی است که برخی افراد سودجو بدون داشتن سابقه علمی به ابراز توصیه‌های پزشکی مبتنی بر طب سنتی اقدام می‌کنند.

همین حرج و مرج و نسخه‌نویسی های سلیقه‌ای باعث شده تا بسیاری افراد با اطمینان به این توصیه‌ها سلامتی خود را به خطر بیندازند که این در مورد کودکان تا سالمندان صادق و جاری است.

زهرا صالحی، متخصص کودکان و دکترای تخصصی طب سنتی، با اشاره به روش‌های درمان کودکان از طریق طب سنتی، اظهار داشت: برای درمان کودکان، درمان تلفیقی یعنی استفاده از توصیه‌های طب ایرانی در کنار طب رایج مفیدتر خواهد بود.

به مزاج تان توجه کنید

وی افزود: برای داشتن فرزند سالم ابتدا باید سبک زندگی پدر و مادر قبل از بارداری و در دوران بارداری موردتوجه قرار گرفته و باتوجه‌به مزاج، درمان و توصیه‌های مربوط به اصلاح سبک زندگی ارائه شود.

دکترای تخصصی طب سنتی با اشاره به اینکه درمان بیماری در کودکان باتوجه‌به همکاری کمتر آنها سخت‌تر است، گفت: اگر از زمان کودکی سبک زندگی سالم برای فرد شروع شود و طبق مزاج دستورات غذایی رعایت شود مطمئناً کودک سالم‌تر بوده و در بزرگسالی نیز از سلامت بیشتری برخوردار خواهد بود.

وی افزود: در درمان بیماری‌های کودکان از نگاه طب سنتی مزاج‌شناسی کودک بسیار مهم است؛ البته باید این نکته را مدنظر داشته باشیم که باید از همان بدو تولد بدانیم چطور با نوزاد رفتار شود و در هر مرحله از رشد کودک در کنار طب رایج از طب سنتی نیز استفاده کنیم.

خود سرانه دارو نخوریم

صالحی بیان داشت: همواره به این موضوع دقت داشته باشیم که در مصرف داروهای گیاهی و شیمیایی خودسرانه عمل نکنیم و به درمان‌هایی که بعضی از افراد در فضای مجازی و افراد خانواده بدون داشتن علم و تخصص تجویز و تبلیغ می‌کنند اعتماد نکنیم و همواره برای درمان بیماری، خصوصاً کودکان به متخصص معتمد مراجعه کنیم.

این متخصص کودکان و دارای دکتری تخصصی طب سنتی خاطرنشان کرد: برای درمان بیماری از طریق طب سنتی نکته مهم مزاج فرد است و بر اساس آن توصیه‌های درمانی داده می‌شود.

وی افزود: در حقیقت روش درمانی برای هر فرد با فرد دیگر نسبت به مزاجی که دارند متفاوت است و اگر فردی یک درمان را برای همه توصیه می‌کند یقیناً متخصص طب سنتی نیست و این نوع بیان، نمی‌تواند علمی باشد.


متخصص طب سنتی: داروی گیاهی را خودسرانه نخورید

بیشتر بخوانید